Sosyoloji Konuşmaları XII

Sosyoloji Konuşmaları serisinin on ikincisi 24 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 14:00'da Dr. Gaye Gökalp Yılmaz'ın "Almanya'da Yaşayan Türkiyelilerin Gündelik Hayat Pratikleri ve Direniş Taktikleri" başıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları XI

Sosyoloji Konuşmaları serisinin on birincisi 13 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 14:00'da Dr. Ateş Altınordu'nun "Political Backlash Non-Religion in Contemporary Turkey" başıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Türk-Alman Perspektifinden Kültür, Göç ve İletişim Çalıştayı

TAÜ Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Heidelberg Üniversitesi’nin ortak etkinliği olan “Kultur, Migration und Kommunikation” (Kültür, Göç ve İletişim) başlıklı bir çalıştay gerçekleştirilecektir. Çalışma dili Almanca olan etkinliğe kayıt için: zeynep.gurbener@tau.edu.tr

Sosyoloji Konuşmaları X

Sosyoloji Konuşmaları serisinin onuncusu 17 Mart 2022 Perşembe günü saat 14:00'da Dr. Azer Kılıç'ın "Farklı Yönleriyle Kadınların Yumurta Dondurma Deneyimleri" başıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları IX

Sosyoloji Konuşmaları serisinin dokuzuncusu 3 Mart 2022 Perşembe günü saat 14:00'da Dr. Mustafa Aksakal'ın "Warum verlassen Menschen ihre Lebensorte? Ein Überblick über Erklärungsansätze der Initiierung von international Wanderung" başıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları VIII

Sosyoloji Konuşmaları serisinin sekizincisi 24 Şubat 2022 Perşembe günü saat 14:00'da Dr. Melike Şahinol'un "Das Soziale und das Technische gemeinsam denken: 3D gedruckte Prothesen für Kinder als Enabler?" başıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları VII

Sosyoloji Konuşmaları serisinin yedincisi 27 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 14:00'da Dr. İlker Çayla'nın "Ulus-Aşırı İslam ve DİTİB : Bir Sosyal- Coğrafi Tahayyül Olarak Köln Merkez Camii" başıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları VI

Sosyoloji Konuşmaları serisinin altıncısı 16 Aralık 2021 Perşembe günü saat 14:00'da Dr. Alpkan Birelma'nın "Türkiye Emek Hareketinin Durumu: Umut Var Mı?" başıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları V

Sosyoloji Konuşmaları serisinin beşincisi 9 Aralık 2021 Perşembe günü saat 19:00'da Dr. Aslı Duru'nun "Yarını Bugün Eylemek: Metropolde Gelecek, Toplumsal Cinsiyet ve Şifa" sunumuyla gerçekleştirildi.

Erasmus+ Programı

Türk-Alman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile Bielefeld Üniversitesi Sosyoloji Bölümü arasında Erasmus+ Programı kapsamında öğrenci ve personel hareketliliği anlaşması imzalanmıştır.

Sosyoloji Konuşmaları IV

Sosyoloji Konuşmaları serisinin dördüncüsü 2 Aralık 2021 Perşembe günü saat 19:00'da Dr. Ayşegül Akdemir'in "Duygu Sosyolojisi: Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Duygusal Emek" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları III

Sosyoloji Konuşmaları serisinin üçüncüsü 25 Kasım 2021 Perşembe günü saat 14:00'te Güzin Ağca-Varoğlu'nun "Die unsichtbaren Akteure des Islams in Deutschland: Die Sufi-Konvertiten" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları II

Sosyoloji Konuşmaları çerçevesinde, Dr. Ceren Deniz 11 Kasım 2021 Perşembe günü saat 19.00'da "Orta Ölçekli İşletmelerde Akraba ve Aile ile Çalışmanın 'Ahlaki' Ekonomisi" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Sosyoloji Konuşmaları I

Sosyoloji Konuşmalarımız, 4 Kasım 2021 Perşembe günü  Dr. Onur Yamaner'in "Söylemin Gölgesinde: Suriyeli Mülteci Kadınlar" başlıklı konuşmasıyla başladı.

Sosyoloji Bölümü Öğrenci Alımına Başlıyor!

Sosyoloji Bölümü 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılıyla birlikte öğrenci alımına başlayacaktır.

Network

Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesinin bölümleri, hem gerçekleştirilecek işbirlikleri ve projeler için hem de genişleyen akademik kadrosu için alanında başarılı akademisyenleri tanışmaya davet ediyor. İlgilenen akademisyenleri, networkümüze dahil olmak üzere aşağıdaki link aracılığıyla ulaşılan formu doldurarak bizimle iletişime geçmeye davet ediyoruz. Forma ulaşmak için lütfen tıklayınız!

Türk ve Alman Sinema Yapımlarında Paylaşılan Deneyim: Göç

Türk-Alman Üniversitesi’nde 30 Ekim 2019 tarihinde “Türk ve Alman Sinema Yapımlarında Paylaşılan Deneyim: Göç” etkinliği gerçekleştirildi. Hamburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ortrud Gutjahr, İstanbul Üniversitesi’nden ise Prof. Dr. Ersel Kayaoğlu ve Prof. Dr. Mahmut Karakuş, DAAD projesi kapsamında yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını dinleyicilerle paylaştı.